Wednesday, November 26, 2008

Appelkoostyd in Montagu

Hallo Nederlanders,

Sorry to anybody else but this blog will be in my native language Dutch. Dit weekend ga ik vanaf vrijdag voor het weekend weg naar Montagu www.montagu.org.za/

Hieronder volgt een kaartje van de omgeving waar je kunt zien dat het zo'n kleine 200 kms vanaf Kaapstad is. Het idee is dat de boeren abrikozen plukken en het dorp daaromheen wat festiviteiten georganiseerd heeft. Ik weet het niet en moet het ook ervaren. We (Bert mijn Canadees/Hollandse vriend) en ik hebben een huisje gehuurd op een boerderij met warme spa baden ergens 7 kms vanaf Montagu en verder zullen we wel zien.


Hier is een leuke pagina over abrikozen in het Nederlands http://tinyurl.com/59fp2f En als je wil lezen waarom 2000kg abrikozen werden weggegeven i.p.v. uitgevoerd te worden lees je dit http://tinyurl.com/5blq62 en ze vertellen ook nog iets over waterblommetjies wat typisch van de Westelijke Kaap is.

Trouwens weten jullie wat blatjang is? volgens dit (Zuid) Afrikaanse artikel http://tinyurl.com/5ucppq moeten ze het vaak aan Hollanders uitleggen alsook wat bobotie is en vragen ze zich af waarom dit niet meer deel is van de Nederlandse cultuur is.

Het raakt al laat en morgen weer een dag, hoopvol maandag meer.

1 comment:

Han Gunst said...

Hallo Frank,
Hopelijk heb je een fijne tijd gehad in Baden/Montagu.
Grappig om onze nieuwsbrief te zien opduiken in jouw blog.
Groetjes Han